Projectmanagement / Projectmatig werken

Projectmatig werken loont. Met name wanneer je veranderingen, verbeteringen, vernieuwingen realiseert op jouw werk geeft projectmatig werken de structuur waarnaar jij op zoek bent. Projectmatig werken brengt jou en je omgeving in de flow naar het resultaat. Het zorgt voor focus. Deze manier van werken zorgt ervoor dat je de verandering op een doordachte, beheerste manier oppak en doorzet totdat je echt resultaten boekt. 

Een training op het gebied van projectmanagement of projectmatig werken geeft jou toegang tot de wereld van projectmatig werken met alle tools, technieken, tips en tricks die daarbij horen. Je leert hoe je de basisprincipes van projectmatig werken kunt toepassen op de realisatie van jouw verbeteringen. Eerst denken dan doen, nadenken over 'wat-jes' en 'hoe-tjes', het ontwikkelen van een stappenplan en het uitvoeren ervan... het komt allemaal aan de orde. In deze training wordt niet één bepaalde methodiek behandeld, maar dat je kennis maakt met alle principes van diverse methodieken die jou kunnen helpen. Heel pragmatisch dus! Om het pragmatische te benadrukken ontwikkel je een Project Canvas of projectplan voor het realiseren van een verbetering die op dit moment actueel is in jouw werkomgeving. Daardoor ondervind je wat het is om op een projectmatige wijze te denken en te werken. Het laat jou ervaren wat de voordelen daarvan zijn. En tijdens het maken van dit stappenplan komen uiteraard ook de soft skills aan de orde, die je nodig hebt om in verbinding te blijven met jou omgeving van het project.

De Ontwikkelplek biedt een training projectmanagement of projectmatig werken op maat. De training wordt afgestemd op de doelgroep. Want iedere doelgroep heeft andere leerbehoeften. Voorbeelden van trainingen die vaak worden verzorgd:

 • Projectmatig werken voor startende projectleiders/ projectleiders in spe/ projectmedewerkers: de nadruk ligt op het onder de knie krijgen van de werk- en denkwijze bij projectmatig werken. Alle tools en technieken worden behandeld en geoefend.
 • Projectmanagement voor de gevorderde projectmanager: de basis voor projectmanagement wordt nog verder verstevigd, waarbij vooral wordt meebewogen met de leerbehoeften van de deelnemers. Soft skills ofwel managementvaardigheden komen uitgebreid aan bod. Als daar behoefte aan bestaat, wordt gewerkt met een trainingsacteur zodat in een veilige omgeving kan worden geoefend met lastige praktijksituaties.
 • Projectmanagement game: deelnemers spelen een game in een projectmatige setting. De fun factor is hoog en de deelnemers komen in een flow, zij gaan er helemaal in op. Dit is fantastisch, want dat maakt dat de deelnemers zich laten zien zoals ze zijn. Kwaliteiten en valkuilen worden zichtbaar en zorgen voor mooie inzichten. De Ontwikkelplek biedt twee games aan, die al vaak zijn gespeeld in diverse organisaties. Kijk voor meer informatie op de Projectmanagement Game en  de Bridge Game.

Alle trainingen zijn erg praktijkgericht. De trainer brengt praktijkvoorbeelden in om de theorie levendig te maken en de deelnemers leren veel van elkaars ervaringen en cases. Er wordt veel geoefend in de lessen. Parallel aan de training wordt gewerkt aan een projectplan, zodat de theorie direct wordt vertaald naar een project in de eigen praktijk. Hard skills en soft skills (ofwel projectmanagement vaardigheden) maken beide onderdeel uit van het project. Ook het onderwerp flow in projecten en motivatie in teams komt natuurlijk aan de orde!

De Ontwikkelplek trainer Patricia van Amen levert als kerndocent ook een bijdrage aan de open Postbachelor opleiding Projectmanagement van (klik op logo voor meer info): 

 

Geïnteresseerd in een PRINCE2® training? Deze kan De Ontwikkelplek ook verzorgen!

Data

Deze training wordt incompany aangeboden. Bij interesse komt de trainer persoonlijk langs om de vraagstukken die er liggen op het gebied van projectmatig werken te bespreken en te vertalen naar een training op maat.


Heb jij interesse voor een open inschrijving variant? Laat het ons dan weten via het contactformulier!

Voor wie

Deze training wordt op maat gemaakt voor projectmanagers (startend/ medior/ senior), projectmedewerkers, stakeholders, stuurgroepleden en opdrachtgevers van projecten.

Onderwerpen

 • Mogelijke onderwerpen:
 • Basisprincipes projectmatig werken
 • Bepaal doel en resultaat
 • Leer over faseren, beslissen en beheersen
 • Teken jouw krachtenveld
 • Van weerstand naar veranderbereidheid
 • Verwachtingsmanagement
 • Neem jouw team mee in de flow van het project
 • Kwaliteiten van de projectleider/ (project-)leiderschap
 • Ontwikkel jouw projectplan
 • Zorg ervoor dat je echt van start gaat!

Resultaat

Als je de laatste dag de deur van het trainingslokaal uitloopt, kun je niet wachten om aan de slag te gaan met de door jou gekozen verbetering op je werk. Je hebt een stappenplan paraat, waarmee je meteen in jouw praktijk aan de slag kunt gaan. Je hebt een strategie bedacht om jouw omgeving mee te nemen in de flow van jouw verbetertraject. En je beschikt over de tools, technieken, tips en tricks, die jou gaan helpen om het project tot een goed einde te brengen.

Trainer

Deze training wordt gegeven door een ervaren projectmanagement trainer. De trainer is bekend met een groot palet aan methoden voor projectmatig werken en projectmanagement en kan de deelnemers voorzien van tips en tricks uit eigen praktijk. Zij is auteur van het boek 'Flow in projecten' en kan op enthousiaste en bevlogen manier overbrengen op de deelnemers op welke wijze je het projectteam en de omgeving kan meenemen in de flow van je project!

De PRINCE2® trainer is internationaal actief als trainer, coach en consultant binnen project-, programma- en portfoliomanagement. Hij heeft de ambitie om mensen op een hoger niveau te brengen. Hij heeft zijn praktijkervaring opgedaan bij diverse organisaties, in diverse rollen. Hierdoor weet hij wat er binnen organisaties speelt, waar vaak de knelpunten liggen en hoe project-, programma- en portfoliomanagement ingezet kan worden. Met als doel het maximale uit jouw medewerkers en jouw bedrijfsprocessen te halen. Hij is geaccrediteerd op zowel de foundation als practitioner training te verzorgen.Investering

De tijdsinvestering is afhankelijk van de gevraagde trainingsvariant. Vraag een offerte aan voor een voorstel op maat!

Locaties

De Ontwikkelplek maakt gebruik van diverse trainingslocaties. Enkele voorbeelden:

Bovendonk – inspiratievol en historisch
Stayokay Bergen op Zoom – bosrijk

Uiteraard komen wij desgewenst een training verzorgen op locatie van de opdrachtgever.

Is deze training interessant voor u? Contact opnemen