Project Management Game


Breng jouw vaardigheden voor projectmatig werken in praktijk door het volgen van De Game! Je past de theorie toe in een levensechte setting, waarbij je met andere deelnemers aan de slag gaat om een uitdagende projectopdracht te vervullen. Deze training biedt je de mogelijkheid om jouw vaardigheden in een veilige omgeving te oefenen. Leer van de andere deelnemers, de acteur en de trainer.

In deze game ga je in de praktijk met een realistisch project. Daarbij ervaar je alle krachten en de dynamiek die daarbij horen. Je krijgt de mogelijkheid om te oefenen met teamontwikkeling, communicatie, feedback, onderhandelen, conflicthantering en andere skills die voor jou belangrijk zijn als projectmanager. De acteur zorgt voor de interventies. De trainer zorgt voor de theoretische onderbouwing en treedt coachend op in jouw leerproces. De Game is een unieke ervaring, een dagvullend programma. Het is aan jou om er een succes van te maken en deze game te winnen!

Wil je dat de projectmethodiek van jouw organisatie wordt verweven in de Game? Dat kan! Je kunt dan met jouw team in een veilige omgeving de methodiek oefenen en/of je helemaal kunt concentreren op het leren van de (inter-)persoonlijke vaardigheden.

Enkele van de vele positieve reacties van de deelnemers: '‘Inspirerend. Je gaat er helemaal in op. Leerzaam, zowel zakelijk als privé. Intensief. Je wordt meegezogen in het spel! Professioneel. Genoten! Meteen toepasbaar in de praktijk.’

Data

Deze Game wordt op aanvraag verzorgd. Neem contact op met De Ontwikkelplek voor meer informatie.

Voor wie

Projectmanagers en projectteamleden die behoefte hebben aan een fantastische uitdaging en openstaan voor ervaringsleren. In deze unieke training wordt het nuttige met het aangename verenigd, door de hoge fun-factor.

Onderwerpen

  • Projectvoorbereiding
  • Projectuitvoering
  • Projectbeheersing
  • Communicatieve vaardigheden
  • Onderhandelingsvaardigheden
  • Conflicthantering
  • Teamontwikkeling
  • Omgaan met dynamiek in en om het project
  • Communicatie met de opdrachtgever
  • Omgaan met onverwachte situaties

Resultaat

Na afloop van de dag kun je terugblikken op een uitermate interactieve dag waarin je een project van begin tot eind hebt uitgevoerd. Je hebt geoefend met de vaardigheden die je nodig hebt als projectmanager of teamlid om tot projectsucces te komen. Je bent je meer bewust van jouw persoonlijke stijlen op het gebied van communicatie, en je hebt ervaren wat het effect van jouw stijl is op de gesprekspartner. Je hebt in een veilige omgeving geëxperimenteerd met diverse vaardigheden. En last but not least, als je deze game met jouw team hebt gespeeld heb je elkaar beter leren kennen en heb je een stap voorwaarts gezet in het proces van teamontwikkeling.

Trainer

De game wordt verzorgd door een trainer met uitgebreide projectmanagement ervaring èn een acteur die ingezet wordt als 'levend oefenmateriaal'. De trainer heeft gedegen ervaring als projectmanager in de dagelijkse praktijk en heeft een nadrukkelijke focus op de menselijke aspecten van projectmanagement. De acteur richt zich op ieders persoonlijke leerbehoefte. Hij geeft aandacht aan wat goed gaat èn aan dat wat beter kan. Hij stimuleert deelnemers om simulaties, in wat voor werkvorm dan ook, te benaderen als oefensetting. Probeer uit, zoek grenzen op en ervaar wat het gevolg daarvan is. Op respectvolle wijze, in alle veiligheid en zonder verdere consequenties.

Investering

De tijdsinvestering voor de deelnemers bedraagt één dag.
Vraag vrijblijvend een offerte aan voor deze game.

Locaties

Diverse locaties zijn mogelijk. Ook bij jou in de buurt!

Is deze training interessant voor u? Contact opnemen