Drieluik Flow In-zicht


Flow op je werk

Ga jij dagelijks met energie, inspiratie en enthousiasme naar je werk? Ben je intrinsiek gemotiveerd voor jouw taken? Ervaar je regelmatig flow? Groei je nog altijd?

Het is goed om hier af en toe eens bij stil te staan. De hectiek van de dagelijkse praktijk zorgt er echter voor dat je niet altijd tijd neemt voor zelfreflectie. Dit drieluik biedt jou de mogelijkheid om aan de slag te gaan met deze belangrijke vraagstukken. Het biedt jou niet alleen ruimte maar ook een kader, concrete handvaten en het inzicht om (opnieuw) jouw stip op de horizon te zetten. Je leert hoe je de regie kunt nemen om de door jou gemaakte keuzes na te streven. Je brengt jouw toekomstbeeld tot leven en borgt jouw motivatie om concrete stappen te zetten richting het door jou gestelde doel. Je beleeft deze reis in drie stappen, van hoofd naar buik naar hart.

Workshop 1 Flow en motivatie op je werk

Flow is niet iets wat je overkomt. Je hebt er zelf invloed op. In deze workshop maak je kennis met dit fantastische concept. Je geeft antwoord op jouw vraag hoe je er zelf voor kunt zorgen dat je regelmatig flow ervaart. Thuis en op je werk. Het geeft jou direct handvaten om een mooi doel voor de toekomst te bepalen en regie te nemen in de reis om dat doel te realiseren. Aan de hand van diverse, inspirerende werkvormen ga je concreet aan de slag met het formuleren van jouw eigen toekomst. Waar word jij blij van? Wat wil jij bereiken? Waar zet jij de stip op de horizon? Je wordt daarbij ondersteund door de andere deelnemers en door de trainer/coach.

Workshop 2 Jouw krachten en kwaliteiten

In deze workshop ga je een laag dieper, een stap verder. Je gaat (opnieuw) op zoek naar jouw krachten en kwaliteiten. Je leert vertrouwen op jouw eigen kwaliteiten, zodat je van daaruit aan jouw toekomst kan werken. In deze workshop zet je de stap van ontdekken naar toepassen. Je ervaart hoe je de regie kunt nemen om de door jou gestelde doelen te bereiken. Je wordt geprikkeld om bewust te zijn van eventuele blokkades die jou tegenhouden om keuzes te maken en de oorzaak daarvan. Je krijgt tips van de trainer/coach en de andere deelnemers hoe je daarmee om kan gaan.

Workshop 3 Van EM-powerment naar ME-powerment

In deze workshop maak je de stap van buik naar hart. Je gaat weer een stap verder en creëert daarmee een comfortabele basis voor jouw toekomst. Aan de hand van inspirerende werkvormen en onder begeleiding van de trainer/coach breng je jouw toekomstbeeld tot leven en kun je voor jouzelf onderzoeken of je daarin de juiste keuzes hebt gemaakt. Jouw overtuiging dat jij de stip op de juiste plek op de horizon hebt gezet, gaat jou helpen om met intrinsieke motivatie aan jouw toekomst te werken. Jouw ME-powerment ofwel zelfredzaamheid neemt toe wanneer je zorg hebt voor jezelf, haalbare doelen stelt en je kunt laten inspireren door anderen. Deze workshop laat jou beleven en ervaren hoe je dit kunt doen. Je oefent met technieken die jou helpen om met bewuste aandacht in het leven te staan. Via diverse fysieke oefeningen ervaar je hoe je jouw aandacht kunt richten en hoe je ondermijnende en ondersteunende gedachten kunt onderzoeken. 

Drieluik Flow In-Zicht.pdf

Data

Er staat op dit moment geen open inschrijving gepland voor het Drieluik Flow In-zicht. Ben je geïnteresseerd, laat het dan via het contactformulier weten. Bij voldoende interesse wordt een open inschrijving ingepland!

Voor aangesloten gemeenten staat het Drieluik gepland via de Academie van Regio West-Brabant. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.


Voor wie

Wil jij flow op je werk creëren, jouw flow versterken of opnieuw ontdekken hoe je flow kunt ervaren? Dan behoor jij tot de doelgroep voor deze workshop.

Voorbeelden van vraagstukken waarmee jij in dit drieluik aan de slag kunt gaan:

 • Ik wil een (nieuwe) stip op de horizon zetten voor mezelf en ik wil daarmee echt aan de slag gaan.
 • Ik ga met plezier naar mijn werk en wil dit vasthouden of versterken. Ik wil in de flow blijven.
 • Ik ben op zoek naar inzicht en handvaten om met meer motivatie en plezier naar mijn werk te gaan.
 • Door een reorganisatie ben ik misschien boventallig. Ik wil dit graag aangrijpen als kans om voor mezelf te bepalen wat ik echt wil.
 • Ik ben ondernemer en wil de ruimte nemen om voor mezelf te bepalen welke kant ik op wil met mijn bedrijf.
 • Ik ben ZZP-er en wil een focus aanbrengen voor de toekomst. Iets waar ik me helemaal op kan richten.
 • Ik ben toe aan de volgende stap in mijn werk en wil voor mezelf bepalen welke richting mij het meest energie geeft.

Onderwerpen

 • Wat is flow en motivatie?
 • Hoe kun jij werken aan jouw flow op je werk?
 • Welk doel geeft jou flow?
 • Welke kwaliteiten zet jij in voor jouw doel?
 • Welke belemmerende overtuigingen heb je te overwinnen?
 • Hoe neem je zelf de regie?
 • Breng jouw toekomstbeeld tot leven
 • Ervaar hoe jouw doel jou motiveert
 • Zet intrinsieke motivatie om in actie!

Resultaat

Na afloop van dit drieluik heb je voor jezelf een belangrijke stap gezet in het bepalen van die stip op jouw horizon, die jou energie geeft en waarvoor je wil gaan. Je hebt dit op drie niveaus ervaren, namelijk relationeel (hoofd), intrinsiek (buik) en gevoel (hart). Dit geeft jou de basis om flow te ervaren op je werk, in jouw (nabije) toekomst.

Trainer

Dit Drieluik wordt verzorgd door drie trainers/coaches die gespecialiseerd zijn in de workshop die zij verzorgen. Tegelijkertijd zijn zij volledig op de hoogte van de inhoud en impact van de twee andere workshops. 

De trainer/coach van workshop 1 is gespecialiseerd in het flow concept. Zij is auteur van het boek ‘Flow in projecten’ en is gediplomeerd coach. Zij stimuleert deelnemers zelf aan de slag te gaan en ondersteunt daarbij op aanstekelijk enthousiaste wijze. Zij heeft zelf flow ervaren in de totstandkoming en groei van haar bedrijf De Ontwikkelplek.

De trainer/coach van workshop 2 heeft een achtergrond op het gebied van psychologie en heeft ruime ervaring als HR Manager. Zij heeft veel kennis en ervaring met het begeleiden en coachen van medewerkers in hun ontwikkeling en loopbaan. Klik hier voor het bureau waar zij deel van uitmaakt.

De trainer/coach van workshop 3 is een energieke en enthousiaste persoonlijkheid, een inspirator tot creativiteit. Zij is gediplomeerd coach en psycho-sociaal therapeut. Klik hier voor haar bedrijf Logos en Sophia.Investering

Dit drieluik wordt zowel incompany als via open inschrijving aangeboden. De investering in tijd betreft drie dagdelen van +/- 3 uur.

Voor de incompany variant maken wij een vrijblijvende offerte. Neem dan contact op met ons via mail of telefoon. 

Locaties

De training via open inschrijving wordt gegeven op een bijzondere locatie namelijk Molen de Arend te Wouw. Zeer goed bereikbaar vanaf de A58 via de afslag Wouwse Plantage. Voldoende gratis parkeerplaatsen voor de deur.

De incompany variant van deze training kan worden gegeven op iedere gewenste locatie.

Is deze training interessant voor u? Contact opnemen