Veranderbereidheid in projecten

Je bent betrokken bij een verandertraject. Als projectmanager, als projectteamlid, stuurgroeplid, als opdrachtgever of vanuit een andere rol. In jouw omgeving ervaar je dat de beoogde verandering niet door iedereen met open armen wordt ontvangen. Je ervaart weerstand. In deze training ga je op een positieve manier om met die weerstand. Het is immers feedback waar je iets mee kunt doen! In één dag ga je aan de slag met het in kaart brengen van jouw omgeving en het ontwerpen van interventies, gericht op het ombuigen van weerstand naar veranderbereidheid. Er wordt gewerkt met een wetenschappelijk onderbouwd model. Je leert van de trainer en van de andere deelnemers. Bij voorkeur breng je jouw eigen, actuele project mee naar deze training, zodat je aan het eind van de dag een concreet plan hebt waarmee je de volgende dag meteen aan de slag kunt gaan. 

Kortom: een pragmatische training met een positieve insteek, gegeven door een bevlogen en ervaren trainer.

Data

Deze training wordt incompany aangeboden. Bij voldoende belangstelling wordt een training op open inschrijving georganiseerd. Heb jij belangstelling voor de open inschrijving variant? Laat het ons weten via het contactformulier!

Voor wie

Je bent betrokken bij een verandertraject en je wil op positieve, pragmatische wijze aan de slag met veranderbereidheid in dit project. Heb je ervaring met projectmatig werken, dan vormt deze training een mooie aanvulling. Heb je geen ervaring met projectmatig werken, dan is dat geen probleem om deze training te kunnen volgen. In beide gevallen ga je met deze training nèt dat stapje verder in het ontwikkelen van jouw vaardigheden, dat nodig is om op succesvolle wijze een bijdrage te leveren aan het verandertraject!

Onderwerpen

  • Wat is weerstand - de positieve benadering
  • Krachtenveldanalyse - uitgebreide versie
  • Theorie van gepland gedrag - Ajzen en Fishbein
  • Interventies gericht op veranderbereidheid
  • Ontwikkel jouw veranderplan

Resultaat

Als jij aan het eind van de middag het trainingslokaal verlaat heb je een positieve kijk op weerstand. Je bent er dan van overtuigd dat weerstand de belangrijke, onmisbare feedback vormt die je kunt gebruiken om het verandertraject succesvol te laten verlopen. Je hebt jouw toolbox verrijkt met inzichten en technieken, om weerstand om te buigen naar veranderbereidheid. En last but not least, jij beschikt over jouw eigen concrete veranderplan waarmee je de volgende dag al aan de slag kunt gaan en jouw omgeving in de flow van het project kunt brengen.

Trainer

Deze training wordt gegeven door een enthousiaste en positief ingestelde projectmanagement trainer. De trainer heeft veel ervaring met het uitvoeren van verandertrajecten in dynamische krachtenvelden. Zij heeft ervaring met verandermanagement, met diverse projectmanagement methodieken en zij is auteur van het boek ‘Flow in projecten’.

Investering

De tijdsinvestering van deze training bedraagt twee dagdelen, bij voorkeur als één gehele dag in te plannen zodat doorgewerkt kan worden aan het veranderplan.

Locaties

De Ontwikkelplek maakt gebruik van diverse trainingslocaties. Enkele voorbeelden in Zuidwest Nederland:

Bovendonk – inspiratievol en historisch
Stayokay Bergen op Zoom – bosrijk

Uiteraard komen wij desgewenst een training verzorgen op locatie van de opdrachtgever.

Is deze training interessant voor u? Contact opnemen