Ontwikkeladvies 2020 - (Opnieuw) flow in jouw carrière!

Helaas is het niet meer mogelijk om van deze subsidieregeling gebruik te maken, omdat het subsidieplafond reeds is bereikt. Klik hier voor de officiële berichtgeving en lees hier meer over de speciale actie van De Ontwikkelplek.

Veel sneller dan verwacht is het maximum aantal inschrijvingen bereikt. In één maand tijd hebben 22.000 mensen zich aangemeld. Dit is slecht nieuws en goed nieuws. Het slechte nieuws is dat je je niet meer kunt aanmelden voor deze regeling. Het goede nieuws is dat heel veel mensen het belang ervan inzien en de mogelijkheid hebben gekregen om stil te staan bij loopbaan en eigen ontwikkeling! Ben jij degene die achter het net vist, check dan bij jouw werkgever of de mogelijkheid bestaat om een coachings- of loopbaanontwikkeltraject te volgen. Onze ervaring is dat dit vaak wordt vergoed en dat er meer mogelijk is dan je denkt!

Is jouw werkgever niet bereid om een dergelijk traject te vergoeden, of ben je ZZP-er? Om dan toch tegemoet te komen aan jouw behoefte, biedt De Ontwikkelplek tijdelijk een Ontwikkelactie aan. Namelijk een 'pakket' van 4 uur werkgerelateerde coaching, bestaande uit twee sessies van 1,5u en één sessie van 1u. In deze gesprekken sta je stil bij vraagstukken zoals: wat is mijn professionele identiteit, wat wil ik, wat kan ik, en hoe kom ik daar? Je staat stil bij jouw behoefte op het gebied van loopbaan/ ontwikkeling en komt tot een persoonlijk actieplan. De Ontwikkelplek biedt dit tijdelijk aan voor € 300,- excl. 21% BTW. Voorwaarden: de kosten komen voor jouw eigen rekening en worden dus niet vergoed door werkgever of bond, en aanmelding vindt plaats in de maand september. Voor ZZP-ers geldt dat de BTW kan worden teruggevorderd bij de belastingdienst, en dat kosten van dit traject als belastingaftrekbaar zijn .

Wil je meer weten over werkgerelateerde coaching, klik dan hier. Wil je je aanmelden, klik dan hier.

Sprankelende groet,

Patricia van Amen-Wibier

*******************************************************************************

Toelichting Ontwikkeladviesregeling (helaas niet meer mogelijk in 2020)

Heb jij behoefte om stil te staan bij jouw ontwikkelkansen en loopbaanmogelijkheden? Wil je je (her)oriënteren op jouw mogelijkheden in de arbeidsmarkt? Wil je je opnieuw buigen over jouw kansen en mogelijkheden als flexwerker of ZZP-er? Of ben je werkzoekende en kun je begeleiding gebruiken? Werk verandert voortdurend, zeker in deze bizarre, onzekere tijden. Vandaar dat de overheid de regeling 'NL leert door' is gestart. Dit traject biedt werknemers in loondienst, flexwerkers, maar ook zelfstandigen en zzp’ers in de periode augustus 2020 tot en met december 2020 de mogelijkheid om kosteloos een ontwikkeltraject te volgen bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur. Klik hier voor meer informatie op de officiële website van de overheid.

Wat houdt het Ontwikkeladvies traject in?

We richten het traject op vraagstukken die zijn gerelateerd aan jouw loopbaan als werknemer, werkzoekende, flexwerker of ZZP-er. Voorbeelden van vraagstukken zijn:

 • Ik wil mezelf door-ontwikkelen zodat ik mijn arbeidskansen behoud of vergroot. Wat heb ik nodig en hoe pak ik dat aan?
 • Door de corona crisis is mijn contract niet verlengd. Ik wil graag weer aan de slag en kan in mijn zoektocht ondersteuning gebruiken. Waar sta ik, wat wil ik en wat zijn mijn kansen?
 • Ik wil een opleiding volgen maar weet niet zo goed welke het beste bij mij past en het meeste oplevert voor de toekomst. Kan ik hierin begeleid worden?
 • Hoe blijf ik als ZZP-er wendbaar, productief en duurzaam inzetbaar?
 • Ik ben net afgestudeerd en vind het lastig om aan werk te komen. Wat zijn mijn kansen in de huidige arbeidsmarkt en welke stappen kan ik nemen om de kans op een baan te vergroten?
 • Ik wil starten als ZZP-er maar ik wil eerst meer inzicht in wat ik wil, wat ik kan en wat mijn kansen zijn. 
 • Ik zou graag de overstap maken naar een andere baan. Dat vind ik spannend. Wat zijn mijn kansen en welke perspectieven heb ik?

Ook andere vraagstukken zijn mogelijk, zolang deze passen binnen de regeling van 'NL leert door'. We stemmen het traject af op jouw behoeften.

Het traject bestaat uit een aantal stappen:

 1. De arbeidsmarktscan, eventueel aangevuld met andere testen gericht op jouw interesses en kwaliteiten. Deze arbeidsmarktscan brengt jouw positie op de arbeidsmarkt in kaart en en biedt ondersteuning bij vragen zoals ‘wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik’. Deze scan wordt on-line uitgevoerd in een professionele omgeving.
 2. De resultaten van de scan en de door jou ingebrachte, werkgerelateerde vraagstukken vormen de basis voor ontwikkeladvies gesprekken van in totaal 4 uur. In deze gesprekken staan we stil bij jouw huidige situatie en toekomstperspectieven. De coach bied jou de tools aan om competenties, kwaliteiten en vaardigheden in kaart te brengen. Ook eventuele andere wensen en behoeften m.b.t. jouw carrière komen aan bod.
 3. Gedurende het traject werk je samen met de coach aan jouw persoonlijke ontwikkelplan. Je stelt jouw eigen doelen vast en je brengt in kaart hoe je de reis daar naartoe gaat maken. Je brengt in kaart hoe je jouw wendbaarheid en duurzame inzetbaarheid kunt vergroten.

Wie is de coach?

De Ontwikkelplek voldoet aan de criteria om dit traject te kunnen faciliteren. Het traject zal worden verzorgd door mijzelf, Patricia van Amen-Wibier. Ik ben gediplomeerd coach en heb al veel coachees mogen begeleiden. Lees hier meer over mijn achtergrond.

Als jij je aanmeldt voor dit traject, heb je geen last van de administratieve afhandeling. De Ontwikkelplek regelt 'achter de schermen' de aanvraag van de subsidie, zodat jij je helemaal kan concentreren op jouw coachingstraject.

En dan nog tot slot: de locatie. Uiteraard kan coaching on-line plaatsvinden. Daarnaast is het, als de richtlijnen van het RIVM dit toelaten, tevens mogelijk om de gesprekken fysiek op locatie van De Ontwikkelplek te laten plaatsvinden.


Data

Het Ontwikkeladvies bestaat uit vier gesprekken van een uur, die uiteraard in onderling overleg worden ingepland. De periode waarin het Ontwikkeladvies door de overheid wordt aangeboden betreft augustus - december 2020.

Voor wie

Voor wie? Daar kan ik kort over zijn: iedereen (tot de pensioengerechtigde leeftijd) vanaf 18 jaar met een relatie tot de Nederlandse arbeidsmarkt!

Onderwerpen

 • Jouw kansen op de arbeidsmarkt als werknemer, werkzoekende, flexwerker of ZZP-er
 • Jouw competenties, kwaliteiten en vaardigheden
 • Jouw toekomstoriëntatie
 • Jouw ontwikkelplan
 • Andere relevante gesprekspunten

Resultaat

Het resultaat: inzichten en vervolgacties, opgenomen in een persoonlijk ontwikkelplan. Je bent klaar voor jouw volgende, werkgerelateerde stap!

Is deze training interessant voor u? Contact opnemen