Ontwikkeladvies 2020 - (Opnieuw) flow in jouw carrière!

Deze regeling van het ministerie was een enorm succes, waardoor al snel het maximum aantal beschikbare ontwikkeladviezen werd bereikt... In augustus 2020 hebben in één maand tijd 22.000 mensen zich aangemeld. Vandaar dat het Ministerie 50.000 extra ontwikkeladviestrajecten beschikbaar heeft gesteld per 1 december 2020.  Ook deze zijn inmiddels vergeven. Mocht je toch behoefte hebben aan loopbaan/ werkgerelateerde coaching, dan adviseer ik je om de mogelijkheden voor vergoeding door jouw werkgever te onderzoeken. In het kader van ontwikkeling en mobiliteit is er vaak meer mogelijk dan je denkt!

Wil je meer weten over werkgerelateerde coaching, klik dan hier

Sprankelende groet,

Patricia van Amen-Wibier

*******************************************************************************

Toelichting Ontwikkeladviesregeling (helaas niet meer mogelijk)

Heb jij behoefte om stil te staan bij jouw ontwikkelkansen en loopbaanmogelijkheden? Wil je je (her)oriënteren op jouw mogelijkheden in de arbeidsmarkt? Wil je je opnieuw buigen over jouw kansen en mogelijkheden als flexwerker of ZZP-er? Of ben je werkzoekende en kun je begeleiding gebruiken? Werk verandert voortdurend, zeker in deze bizarre, onzekere tijden. Vandaar dat de overheid de regeling 'NL leert door' is gestart. Dit traject biedt werknemers in loondienst, flexwerkers, maar ook zelfstandigen en zzp’ers in de periode augustus 2020 tot en met december 2020 de mogelijkheid om kosteloos een ontwikkeltraject te volgen bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur. Klik hier voor meer informatie op de officiële website van de overheid.

Wat houdt het Ontwikkeladvies traject in?

We richten het traject op vraagstukken die zijn gerelateerd aan jouw loopbaan als werknemer, werkzoekende, flexwerker of ZZP-er. Voorbeelden van vraagstukken zijn:

 • Ik wil mezelf door-ontwikkelen zodat ik mijn arbeidskansen behoud of vergroot. Wat heb ik nodig en hoe pak ik dat aan?
 • Door de corona crisis is mijn contract niet verlengd. Ik wil graag weer aan de slag en kan in mijn zoektocht ondersteuning gebruiken. Waar sta ik, wat wil ik en wat zijn mijn kansen?
 • Ik wil een opleiding volgen maar weet niet zo goed welke het beste bij mij past en het meeste oplevert voor de toekomst. Kan ik hierin begeleid worden?
 • Hoe blijf ik als ZZP-er wendbaar, productief en duurzaam inzetbaar?
 • Ik ben net afgestudeerd en vind het lastig om aan werk te komen. Wat zijn mijn kansen in de huidige arbeidsmarkt en welke stappen kan ik nemen om de kans op een baan te vergroten?
 • Ik wil starten als ZZP-er maar ik wil eerst meer inzicht in wat ik wil, wat ik kan en wat mijn kansen zijn. 
 • Ik zou graag de overstap maken naar een andere baan. Dat vind ik spannend. Wat zijn mijn kansen en welke perspectieven heb ik?

Ook andere vraagstukken zijn mogelijk, zolang deze passen binnen de regeling van 'NL leert door'. We stemmen het traject af op jouw behoeften.

Het traject bestaat uit een aantal stappen:

 1. De arbeidsmarktscan, eventueel aangevuld met andere testen gericht op jouw interesses en kwaliteiten. Deze arbeidsmarktscan brengt jouw positie op de arbeidsmarkt in kaart en en biedt ondersteuning bij vragen zoals ‘wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik’. Deze scan wordt on-line uitgevoerd in een professionele omgeving.
 2. De resultaten van de scan en de door jou ingebrachte, werkgerelateerde vraagstukken vormen de basis voor ontwikkeladvies gesprekken van in totaal 4 uur. In deze gesprekken staan we stil bij jouw huidige situatie en toekomstperspectieven. De coach bied jou de tools aan om competenties, kwaliteiten en vaardigheden in kaart te brengen. Ook eventuele andere wensen en behoeften m.b.t. jouw carrière komen aan bod.
 3. Gedurende het traject werk je samen met de coach aan jouw persoonlijke ontwikkelplan. Je stelt jouw eigen doelen vast en je brengt in kaart hoe je de reis daar naartoe gaat maken. Je brengt in kaart hoe je jouw wendbaarheid en duurzame inzetbaarheid kunt vergroten.

Wie is de coach?

De Ontwikkelplek voldoet aan de criteria om dit traject te kunnen faciliteren. Het traject zal worden verzorgd door mijzelf, Patricia van Amen-Wibier. Ik ben gediplomeerd coach en heb al veel coachees mogen begeleiden. Lees hier meer over mijn achtergrond.

Als jij je aanmeldt voor dit traject, heb je geen last van de administratieve afhandeling. De Ontwikkelplek regelt 'achter de schermen' de aanvraag van de subsidie, zodat jij je helemaal kan concentreren op jouw coachingstraject.

En dan nog tot slot: de locatie. Uiteraard kan coaching on-line plaatsvinden. Daarnaast is het, als de richtlijnen van het RIVM dit toelaten, tevens mogelijk om de gesprekken fysiek op locatie van De Ontwikkelplek te laten plaatsvinden.


Data

Het Ontwikkeladvies bestaat uit vier gesprekken van een uur, die uiteraard in onderling overleg worden ingepland. De periode waarin het Ontwikkeladvies door de overheid wordt aangeboden betreft augustus - december 2020.

Voor wie

Voor wie? Daar kan ik kort over zijn: iedereen (tot de pensioengerechtigde leeftijd) vanaf 18 jaar met een relatie tot de Nederlandse arbeidsmarkt!

Onderwerpen

 • Jouw kansen op de arbeidsmarkt als werknemer, werkzoekende, flexwerker of ZZP-er
 • Jouw competenties, kwaliteiten en vaardigheden
 • Jouw toekomstoriëntatie
 • Jouw ontwikkelplan
 • Andere relevante gesprekspunten

Resultaat

Het resultaat: inzichten en vervolgacties, opgenomen in een persoonlijk ontwikkelplan. Je bent klaar voor jouw volgende, werkgerelateerde stap!

Is deze training interessant voor u? Contact opnemen