Het klinkt als een cliché, deze titel. Maar het geeft wel de kern weer van mijn blog. Dus kies ik er toch maar voor om deze titel boven mijn verhaal te plaatsen. Een bewuste keuze dus. En dat is precies waar mijn boodschap deze keer over gaat!

Je kent het vast wel. Er gebeurt iets dat jou een onprettig gevoel geeft. Je baalt van de situatie. Je voelt je er niet happy bij. Bijvoorbeeld, het loopt niet lekker op je werk. De samenwerking gaat niet prettig. Of er zijn ontwikkelingen waar iedereen zich onzeker bij voelt. Er is een neergaande spiraal. Of, je krijgt een aantal taken erbij die je niet ziet zitten. Jouw werkweek is al erg druk en nu wordt het nog drukker. Dat geeft jou een onprettig gevoel. Je blijft er maar over malen. Hoe kun je hieruit komen?

Belangrijk is te beseffen dat je een keuze hebt! Ja, ik weet het, logisch … Natuurlijk heb je een keuze. Dat weet iedereen. Maar ben je je er daadwerkelijk bewust van? Sta je erbij stil dat je in deze omstandigheden echt een keuze hebt? Ik vind het persoonlijk een heerlijk idee dat je in de meeste gevallen zelf invloed kunt uitoefenen op datgene dat je wel of niet doet. Of het nu gaat over werk of privé. Immers, als zich een onprettige situatie voordoet, denk je al snel dat het je overkomt. Door er bewust bij stil te staan dat je een keuze hebt, kun je al een enorme opluchting voelen. Je bent als persoon altijd in staat om iets te veranderen. Althans, als je dat zou willen. Natuurlijk wil je niet altijd alles veranderen. Maar als je er last van hebt, dan kun je daar dus zelf invloed op uitoefenen. Bewustwording is daarbij de eerste stap.

B E W U S T W O R D I N G. Sta jij er ook wel eens bewust bij stil dat je een keuze hebt? Jíj kunt de regie nemen! Dat noemen we persoonlijk leiderschap, namelijk de vaardigheid om jezelf te leiden. Dus heb jij last van een bepaalde situatie, welke dat ook is, neem er dan eens de tijd voor om na te denken hoe je hierover jouw regie weer kunt terugpakken. Het volgende, simpele model kan jou daarbij helpen:


De eerste stap noemde ik zojuist al. Bewustwording. Wees je bewust dat dit nu eenmaal de situatie is èn dat je een keuze hebt.

Stap twee. Kies of je de situatie wil veranderen? Vraag jezelf af of je iets kunt veranderen en of je dat wil. Oftewel, ligt het binnen jouw cirkel van invloed? Je kunt werken aan jouw eigenschappen, aan jouw eigen gedrag. Dan is jouw invloed het grootst, je hebt dan immers direct invloed. Je kunt ook indirect invloed uitoefenen, namelijk op jouw omgeving. Bijvoorbeeld door feedback te geven of door de situatie bespreekbaar te maken. Tot slot, als je de situatie niet kunt veranderen kun je er ook anders tegenaan kijken. Dan hebben we het over wel of niet accepteren. Dat is stap drie.

Stap drie. Als je de situatie niet kunt of wilt veranderen, wil je de situatie dan wel accepteren? Misschien kun je anders tegen de situatie aankijken. Geef de ander het voordeel van de twijfel, bekijk het gedrag van de ander een keer vanuit zijn of haar invalshoek. Probeer je in de ander te verplaatsen. Wellicht kun je dan begrijpen waarom de ander zich gedraagt zoals hij of zij zich gedraagt. Of kijk eens anders aan tegen die organisatie ontwikkeling. Wat kan het jou opleveren? Welke kansen kun je erin ontdekken? Misschien kun je jouw belemmerende gedachten, die leiden tot een vervelend gevoel, ombuigen naar gedachten die jou helpen er een positiever gevoel bij te hebben.

En dan tot slot… de laatste optie voor het geval dat stap 2 en 3 echt niets opleveren… Verlaat de situatie. Je kunt immers altijd nog besluiten om weg te gaan uit de situatie. Zie het niet als een vlucht maar als een bewuste keuze. Je hebt dan immers ook al met aandacht stil gestaan bij de opties 2 en 3.

De valkuilen… die zijn er natuurlijk :-). Ik zie vaak dat de grootste valkuil bestaat uit het blijven hangen in de tweede stap. Je twijfelt of vindt het lastig om de situatie te veranderen. Je vindt het lastig om feedback te geven aan jouw collega. Of je vindt het lastig om met jouw leidinggevende in gesprek te gaan over jouw takenpakket. Of je blijft maar malen wat je zou moeten doen om de situatie te veranderen. Het vraagt moed, energie, durf om iets te veranderen. Je moet jouw comfortzone even verlaten. Besef dan wel, dat als je niet de keuze maakt om zelf de regie te nemen, je dus ervoor kiest om het te laten zoals het is. En het gevolg daarvan, tja… dat ondervind je iedere dag. Dus… maak een keuze, zet jezelf aan het werk, stap over de drempel heen! Zodat je weer in de heerlijke flow kunt komen van jouw werk en jouw leven.

Vind jij het toch nog lastig om te dealen met een ongewenste situatie? Wil je graag eens klankborden of heb je interesse in een coachingstraject? Neem dan hier contact met mij op. 

Vind je dit een handig model en wil je een graphic ontvangen met bovenstaand plaatje? Mail mij dan!